Berättarstugans syfte

Välkommen till Berättarstugan, eller Story Tellers Cottage som den också heter.

Det här är min andra stuga som jag startat, och den kommer ur mitt stora skrivarintresse. Den första heter Pysselstugan, och ni förstår alla vilket intresse den uppstod ur =). Jag har älskat att skriva historier så länge jag kan minnas, och redan innan jag ens kunde skriva ritade jag bilder och dikterade sen för mina dagisfröknar eller föräldrar vad de skulle skriva.

För ett tag sedan började jag fundera på alla mina små skrivbordslåde-historier, som ibland stannar just vid några anteckningar kring en idé och ibland blir påbörjade riktigt ordentligt, men aldrig har någon ännu blivit avslutad. Till slut landade alla mina funderingar i en ny blogg, och det är där vi är nu.

Min första tanke med Berättarstugan var den Historie-Skrivandet;
- jag påbörjar en historia, och berättar ett inledande avsnitt för er. På slutet får ni tre alternativ till fortsättning
- ni röstar på något av alternativen och bestämmer på så sätt vilken väg historien ska ta
- jag fortsätter därefter historien enligt ert val, och ger sen tre nya alternativ till fortsättning
Det betyder att ingen, inte jag heller, vet precis vad historien ska komma att handla om eller riktigt hur den ska sluta. Under historiens gång kommer ni ha möjlighet att kommentera och lämna synpunkter, och till slut har vi gemensamt skrivit en historia!

Jag kommer noga att lyssna på era synpunkter, och är mottaglig för såväl positiv som negativ kritik. Jag vet att det finns många med skrivarambitioner där ute, och kan vi lära och hjälpa varandra så blir det ännu roligare! Tänk dock på att alltid framföra synpunkter på ett konstruktivt sätt och språkbruket på en god nivå, så att stämningen i stugan förblir trivsam och till nöje för alla!

Det kan tänkas att det lite längre fram kommer in gäst-skrivare här, och när så blir dags kommer denne att få presentera sig själv. Jag kan också tänka mig att publicera någons novell, eller varför inte poesi, om det finns drömmare där ute som är sugen på att få lite konstruktiva kommentarer på sina alster. Skicka bidrag till adressen iamhere@live.se
Dock förbehåller jag mig rätten att säga nej till bidrag som jag bedömer inte innehållsmässigt passar in just i Berättarstugan.

Boktips är också något som kommer dyka upp här i Berättarstugan. Det finns ju så många bra böcker, och ibland kommer såväl jag som andra att bidra med tips för den läs-sugne.

Det var nog allt för nu. Tror det börjar bli dags att börja....

Skrivar-hälsningar
Nettan